ZAPRIMLJENO 640.000 PRIJAVA
29.03.2012.
U travnju počinje isplata povrata poreza
Autor: Nikola Knežević/izvor: HRT
U travnju počinje isplata povrata poreza
Porezna uprava zaprimila je oko 640 tisuća godišnjih prijava poreza na dohodak za prošlu godinu, a građani prvu isplatu povrata poreza mogu očekivati u travnju, piše HRT.

Porezna uprava je primila ukupno 639.810 godišnjih prijava poreza na dohodak što je oko 244 tisuće manje prijava nego što ih je bilo za 2010. godinu. Očekivano, manji broj prijava rezultat je ukidanja poreznih olakšica za stambene potrebe, zdravstvene usluge i premije osiguranja.

Najviše je prijava zaprimljeno u područnom uredu Porezne uprave u Zagrebu, odnosno nešto više od 110 tisuća prijava poreza na dohodak.

Na povrat poreza imali su pravo oni koji lani nisu iskoristili porezne olakšice: na temelju osobnih odbitaka (21.600 kuna za 2011.), odbitaka za uzdržavanje članova obitelji, povećane odbitke za posebna područja, te za donacije. Porez se isplatio prijaviti i onima koji žive u brdsko - planinskom području, jer poput onih s područja posebne državne skrbi, mogu prijaviti veće odbitke.

 

Zasigurno, u ovo recesijsko vrijeme, svakome će dobro doći dodatni prihod, stoga svi oni koji su prijavili porez, jedva čekaju mjesec travanj do kojeg je ostalo samo nekoliko dana.OGLASI
FACEBOOK KOMENTARI
Ostalo


AktualnoPretraži radiong.hr