SVEČANA DODJELA SVJEDOŽBI MATURANTIMA GIMNAZIJE
16.06.2012.
Pozdrav s djetinjstvom i otvorena krila za let
Autor: Simonida Tarbuk
Pozdrav s djetinjstvom i otvorena krila za let
Vaša djeca nisu vaša djeca-ona dolaze kroz vas, ali ne i od vas.Možete udomiti njihova tijela, ali ne i njihove duše.Jer, njihove duše žive u domu sutrašnjice.Možete im dati ljubav, ali ne i svoje misli. Vi ste lukovi iz kojih se vaša djeca, poput strijela odapinju - davno je rekao veliki Khalil Gibran, a pomalo parafrazirala ravnateljica gimnnazije, profesorica Nada Peleh Sernečeš, ispraćajući sinoć (petak, 15. lipnja) još jednu generaciju maturanata na životni put

Svečanom doodjelom svjedožbi maturantima, novogradiška gimnazija, stara dama u godinama, kojoj patina vremena sjajno stoji, dokazala je sinoć, kako se, uistinu svrstala među škole za 21. stoljeće.

Bila je to svečanost znanja, postignuća, mladosti i ljepote, poput onih koje smo, donedavno, gledali samo u amreičkim filmovima.Pred ponosnim i nervoznim roditeljima, velikim brojem profesora, ali i kolega gimnazijalaca, maturante još jedne gimnazijske generacije, buduće akademce, na put su isprtaili u ime grada dr.Ljepša Rakas Vujčić, zamjenica gradonačelnika, spomenuvši kako smo svi mi, novogradiščani, bili ili ne, gimnazijalci, ponosni na svoju školu, ali i njene učenike i kako je zadaća svih nas zajedno da im omogućimo povratak u sredinu iz koje su krenuli na školovanje.Posebno osjećajne, ali i iznimno sretne i ponosne, bile su razrednice 4.a,b,c,i d razreda-Sonja Latal, Đurđica Eržić, Višnja Benić i Lahorka Vidović Peterman, prozivajući posljednji put svoj razred.

 

prof. Nada Peleh-Serenčeš

 

Sinoćnja svečanost znanja i  uspjeha, bila je i prigoda za dodjelu diploma i priznanja najuspješnijim učenicima, odlikašima sve četiri godine, gimnazijalcima nagrađenim na državnim natjecanjima, ali i profesorima-mentorima bez kojih ne bi ni njihovih uspjeha.Generacija je ovo koja je, po prvi puta dobila državnog prvaka, iznimnog sjaja,To je Matko Kušenić državni prvak iz matematike koji je test riješio 100 posto, upoznala je goste mentorica, profesoirica Radmila Gašparović.

Znajući kako je posao učitelja u današnje vrijeme kompleksniji nego ikada ranije, a istovremeno tim izazovniji, ravnateljica gimnazije, biranim je, poetskim riječima zahvalila svojim radnim kolegama na strpljenju i ljubavi prema znanju, ali i skromno nagradila roditelje-članove roditeljskog vijeća za suradnju i upornost u odgoju svoje djece.

 

I sinoćnjim programom gimnazijalci su pokazali kako su bili i ostali učenici "elitne škole".Sretan im put prema novim životnim izazovima, a profesorima na čelu s profesoricom Nadom Peleh Sernečeš kapa do poda na još jednoj iznimo upsješno educiranoj i odgojenoj generaciji.OGLASI
FACEBOOK KOMENTARI
Politika


AktualnoPretraži radiong.hr