NA STRANICAMA POREZNE UPRAVE
31.07.2012.
Objavljene liste poreznih dužnika
Autor: hrt.hr
Objavljene liste poreznih dužnika
Ministarstvo financija objavilo je popis poreznih dužnika, a pojedine tvrtke s toga Linićeva poreznog stupa srama već su se pojavile u javnosti. Vlada se nedavnom izmjenom Općeg poreznog zakona pobrinula da objava poreznih podataka ne bude kleveta niti gubitak privatnosti.

Time je omogućeno da Porezna uprava objavi popis poreznih dužnika na kojem su se našle pravne osobe s dugom većim od 300.000 kuna, fizičke osobe koje obavljaju djelatnost, odnosno obrtnici čiji dug premašuje 100.000 kuna, te ostali porezni obveznici, odnosno građani koji za poreze duguju više od 15.000 kuna. Popis je obuhvatio tvrtke, obrtnike i građane čija su dugovanja 'starija' od 90 dana.

 

Donosimo liste poreznih dužnika za Brodsko-posavsku županiju:

 

Lista pravnih osoba

Lista fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost

Lista građana

 

Popis ne sadrži podatke o dugovima poreznih obveznika kojima je odobrena odgoda, obročno plaćanje ili reprogram poreznog duga.

Na popisu poreznih dužnika našlo se 7124 poduzeća čija su ukupna dugovanja veća od 15 milijardi kuna, 13066 obrtnika s dugom većim od 4,4 milijarde kuna te 82180 građana čiji se ukupni dug procjenjuje na više od 10 milijardi kuna.OGLASI
FACEBOOK KOMENTARI
Ostalo


AktualnoPretraži radiong.hr